Acupunctuur Acupunctuurpunten

Acupunctuur Acupunctuurpunten : Acupunctuur bestaat al duizenden jaren. Ons hele Acupunctuur Acupunctuurpunten. Energie stroomt door banen (meridianen) die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties.lichaam bestaat uit energie. Deze energie stroomt door banen (meridianen) die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties.

Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. Door stress, lichamelijke of emotionele klachten kan de energie verstoord raken en leiden tot pijn of ziekte. Met dunne naaldjes worden deze acupunctuurpunten aangeprikt zodat de energie weer vrij kan stromen en klachten kunnen verdwijnen.

Ook een gezonde levenswijze draagt bij aan het in evenwicht houden van je energie.

Klachten waarbij acupunctuur kan helpen zijn:

Allergieën
Hoofdpijn
Psychische klachten (stress, depressie, slaap problemen)
Vermoeidheid
Klachten tijdens de zwangerschap
Gynaecologische klachten (menstruatieklachten, overgangsklachten, onvruchtbaarheid)
Pijnklachten
Spijsverteringsklachten
Gewricht- en spierklachten

Acupunctuur Acupunctuurpunten

Behandelingen
De eerste afspraak bestaat uit een intake gesprek. We bespreken uw klacht, algemene gezondheid en medische achtergrond. Tevens voel ik uw pols en bekijk ik uw tong. Daarna volgt de behandeling. Een acupunctuur behandeling is niet pijnlijk. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van de volgende technieken:

Acupunctuur
Tijdens de behandeling worden dunne naaldjes geplaatst, door de naaldjes wordt de energie beïnvloed zodat de balans in het lichaam kan worden hersteld.

Ooracupunctuur
Ooracupunctuur ook wel auriculotherapie genoemd, is een vorm van acupunctuur. In het oor bevinden zich punten die overeenkomen met de organen en specifieke lichaamsdelen. Deze punten kunnen met dunne naaldjes worden gestimuleerd. Ook kunnen verblijfsnaaldjes worden achtergelaten zodat de behandeling thuis nog wat langer kan doorwerken.

Moxa
Moxa is een kruid van een plant, genaamd bijvoet. In de Chinese geneeskunde wordt moxa al eeuwen gebruikt om te verwarmen. Moxa verwarmd het lichaam op een diep niveau. Het kan op verschillende manieren toegepast worden. Moxa kan op de huid geplaatst worden, of boven de huid, met een sigaar van moxa, of met een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen.

Cupping
Cupping is het aanbrengen van glazen cups op het lichaam, die vacuüm gezogen worden. Hierdoor wordt de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd. Cupping werkt diep in op het lichaam en zet de energie in beweging. Dit kan goed gebruikt worden bij schouder, nek en rugklachten.

Dry needling
Spieren die, vaak al voor langere tijd, aangespannen zijn kunnen pijnklachten veroorzaken. Met Dry Needling worden triggerpoints (verhardingen in de spier) aangeprikt waardoor de spier weer kan ontspannen.

Voor een goede balans is gezonde voeding heel belangrijk, hierin geef ik ook advies. Uw voeding zullen we bespreken bij de intake zodat ik waar nodig u kan adviseren.