Behandelingen
De eerste afspraak bestaat uit een intake gesprek. We bespreken uw klacht, algemene gezondheid en medische achtergrond. Tevens voel ik uw pols en bekijk ik uw tong. Daarna volgt de behandeling. Een acupunctuur behandeling is niet pijnlijk. Tijdens de behandeling kan ik gebruik maken van de volgende technieken:

Acupunctuur
Tijdens de behandeling worden dunne naaldjes geplaatst, door de naaldjes wordt de energie beïnvloed zodat de balans in het lichaam kan worden hersteld.

Dr Tan Balans Methode

Bij pijnklachten gebruik ik de balans methode van dr Tan. Hierbij zet ik geen naaldjes in het gebied dat pijn doet maar elders in het lichaam. Bijvoorbeeld voor knieklachten behandel ik de elleboog, bij rugklachten de onderarm en bij schouderklachten de enkel. Na het plaatsen van de naaldjes is gelijk verlichting van de pijn voelbaar.

Ooracupunctuur
Ooracupunctuur ook wel auriculotherapie genoemd, is een vorm van acupunctuur. In het oor bevinden zich punten die overeenkomen met de organen en specifieke lichaamsdelen. Deze punten kunnen met dunne naaldjes worden gestimuleerd. Ook kunnen verblijfsnaaldjes worden achtergelaten zodat de behandeling thuis nog wat langer kan doorwerken.

Moxa
Moxa is een kruid van een plant, genaamd bijvoet. In de Chinese geneeskunde wordt moxa al eeuwen gebruikt om te verwarmen. Moxa verwarmd het lichaam op een diep niveau. Het kan op verschillende manieren toegepast worden. Moxa kan op de huid geplaatst worden, of boven de huid, met een sigaar van moxa, of met een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen.

Cupping
Cupping is het aanbrengen van glazen cups op het lichaam, die vacuüm gezogen worden. Hierdoor wordt de bloedsomloop plaatselijk gestimuleerd. Cupping werkt diep in op het lichaam en zet de energie in beweging. Dit kan goed gebruikt worden bij schouder, nek en rugklachten.

Voeding

Voor een goede balans is gezonde voeding heel belangrijk, hierin geef ik ook advies. Uw voeding zullen we bespreken bij de intake zodat ik waar nodig u kan adviseren.